Εγχείρηση καταρράκτη σε λίγα λεπτά
Tο ανθρώπινο μάτι λειτουργεί όπως μία φωτογραφική μηχανή.
Αναγκαία προϋπόθεση για να βγεί καθαρή φωτογραφία είναι ο φακός της μηχανής να είναι καθαρός. Όταν ο φακός είναι ακάθαρτος ή θαμπός τότε και η φωτογραφία δεν θα είναι καλή.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον καταρράκτη:
Ο φακός του ματιού μας παύει να είναι καθαρός . Έτσι και η όρασή μας είναι θολή. Όπως και στην μηχανή αλλάζουμε τον φακό , έτσι και στον καταρράκτη αφαιρούμε τον θολωμένο φακό αντικαθιστώντας τον με ένα καινούργιο , καθαρό φακό. Έτσι αποκαθιστούμε την όραση μας.
Ποιά είναι τα κύρια συμπτώματα του καταρράκτη;
Θάμπωμα, μείωση της όρασης για μακριά ή κοντά, ασάφεια όρασης, ενόχληση στον ήλιο, θάμπωμα στην νυχτερινή οδήγηση ιδιαίτερα όταν πέφτουν οι προβολείς των αντίθετα ερχομένων οχημάτων, θαμπή αντίληψη των χρωμάτων κλπ
Πότε πρέπει να αποφασιστεί η αντιμετώπιση του καταρράκτη;
Όταν ο καταρράκτης μας δημιουργεί ενόχληση στις καθημερινές δραστηριότητες
Πχ. Στο επάγγελμά μας , στην οδήγηση , στην παρακολούθηση της τηλεόρασης, στο γράψιμο και το διάβασμα, στο ράψιμο κλπ.
Σύμφωνα με την πιο σύγχρονη μέθοδο, η απαλλαγή από τον καταρράκτη είναι θέμα 10 λεπτών. Ο καταρράκτης είναι μια πολύ συνηθισμένη πάθηση που η συχνότητά του αυξάνει με την ηλικία . Δυστυχώς δεν είναι δυνατή η θεραπεία του με φάρμακα.
Η θεραπεία του καταρράκτη είναι πλέον μία απλή διαδικασία. Ο ασθενής έρχεται και φεύγει μετά την θεραπεία με ανοικτό μάτι. Η αναισθησία γίνεται χωρίς ένεση παρά μόνο με κολλύριο .
Δεν τοποθετούνται ράμματα.
Με την βοήθεια της υπερσύγχρονης τεχνολογίας των υπερήχων, ο θολωμένος φακός του ασθενούς αφαιρείται μέσα από μία τομή 2-3 χιλιοστών και την θέση του παίρνει μόνιμα ένας τεχνητός φακός . Ο ασθενής φεύγει από το χειρουργείο χωρίς προστατευτική γάζα στο μάτι του.
Μετά από αυτή την διαδικασία ο ασθενής πηγαίνει στο σπίτι του, βλέποντας ήδη καλύτερα. Με την πάροδο των ημερών η όραση βελτιώνεται ακόμη περισσότερο.
Έχει κινδύνους μια εγχείρηση καταρράκτη;
Οπως όλες οι επεμβάσεις , ετσι και στον καταρράκτη, υπάρχει ένα ποσοστό κινδύνου.
Τέτοιοι είναι η μόλυνση, αιμορραγία κλπ. Όμως αυτοί οι κίνδυνοι είναι πάρα πολύ μικροί και εφόσον τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις, πρακτικά γίνονται ελάχιστες.
Τέτοιες προϋποθέσεις είναι η σωστή ενημέρωση του ασθενούς, ο σωστός προεγχειρητικός έλεγχος, η καλή αποστείρωση, η χρήση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, η καλή ποιότητα του ενδοφακού, η σωστή μετεγχειρητική παρακολούθηση, και η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών από την πλευρά του ασθενούς.
Στο BioLaser, σε συνεργασία με εξειδικευμένη χειρουργική μονάδα, χρησιμοποιώντας τον πιο συγχρονο οφθαλμολογικό εξοπλισμό, αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και τις πιό δύσκολες περιπτώσεις.
Για πληροφορίες και ραντεβού με τον Οφθαλμίατρο, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Bio Laser, του Βασίλη Παπαδόπουλου, Χειρουργού Οφθαλμιάτρου 6946738344 , 210 2011933.