Διεύθυνση: Καυταντζόγλου 8, Πατήσια Τηλέφωνα: 210 2011933 | 6946738344

ΧΑΛΑΖΙΑ

ΤΜΗΜΑ

Contact Info

Στο Πρότυπο Κέντρο θεραπείας Demodex, Βλεφαρίτιδας, Χαλαζίων, Ξηροφθαλμίας και Δυσλειτουργίας Μεϊβομιανών Αδένων, χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στον συντομότερο χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείστε στα 210 2011933 ή απευθείας με τον Οφθαλμίατρο Βασίλη Παπαδόπουλο στο 6946738344.

ΧΑΛΑΖΙΑ

Ένας μεγάλος πονοκέφαλος που αντιμετωπίζουμε πολλοί άνθρωποι στη ζωή μας είναι τα χαλάζια.

Το χαλάζιο είναι μια φλεγμονή των αδένων του Moebius. Εμφανίζεται σαν μια σκληρή σφαιροειδής διόγκωση κάτω από το δέρμα του βλεφάρου. Μπορεί να εμφανιστεί και στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο. Οφείλεται σε απόφραξη του εκφορητικού πόρου αυτών των αδένων (μεϊβομιανών αδένων).

Οι αδένες αυτοί υπάρχουν φυσιολογικά σε όλους τους ανθρώπους και εκκρίνουν ένα ειδικό σμήγμα που λιπαίνει το μέσα μέρος των βλεφάρων. Όταν αποφραχθεί ο εκφορητικός τους πόρος, το παραγόμενο σμήγμα μαζεύεται μέσα στον αυλό και τον αδένα. Πολλές φορές αναπτύσσονται μικρόβια, τα οποία πολλαπλασιάζονται στο θρεπτικό για αυτά σμήγμα. Τότε δημιουργείται μια επώδυνη φλεγμονή.

Πολλές φορές υπάρχει αυτόματη θεραπεία με ρήξη του χαλάζιου και παροχέτευση του πυώδους εκκρίματος. Άλλες φορές το χαλάζιο υποχωρεί και κατόπιν υποτροπιάζει. Το χαλάζιο μπορεί να είναι ένα ή και πολλαπλό.

Ένα μεγάλο πρόβλημα στη θεραπεία του χαλαζίου είναι η δημιουργία μιας κάψας γύρω από τη φλεγμονή που παρεμποδίζει την διείσδυση των αντιβιοτικών σταγόνων, αλοιφών ή χαπιών.

Αν το χαλάζιο δεν υποχωρεί με τις συντηρητικές θεραπείες τότε μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Στο Οφθαλμολογικό μας Κέντρο προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε και αυτό το πρόβλημα με τη χρήση όσο το δυνατόν πιο ακίνδυνων και φυσικών μεθόδων εκμηδενίζοντας τη πιθανότητα παρενεργειών και ανεπιθύμητων αντιδράσεων.

Ιδιαίτερα σε άτομα που εμφανίζουν αλλεργία ή υπερευαισθησία στις κλασσικές θεραπευτικές μεθόδους με τη χρήση αντιβιοτικών ή και κορτιζόνης, η μέθοδος που εφαρμόζουμε στο Οφθαλμολογικό Κέντρο BioLaser είναι η πλέον ενδεδειγμένη.
Για να μεγιστοποιήσουμε όσο το δυνατό το ευεργετικό θεραπευτικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των χαλαζίων συνδυάζουμε την δράση δύο σημαντικών όπλων:
Της Φωτοθεραπείας και της βιολογικά καλλιεργημένης Αλόης βέρα.

Η Αλόη (aloe vera) είναι ένα πανάρχαιο φυτό γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε πολλές παθήσεις.
Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες της.

Στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Demodex διαθέτουμε στη θεραπευτική μας φαρέτρα και χρησιμοποιούμε την βιολογική αλόη βέρα χάριν, ακριβώς, αυτών των ιδιοτήτων της.

Μια ακόμη θεραπευτική εφαρμογή της αλόης είναι στην αντιμετώπιση του χαλαζίου.
Η αλόη βέρα είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το χαλάζιο.
Λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων της μπορεί να περιοριστεί η ερυθρότητα, το οίδημα, ο πόνος και η φλεγμονή του χαλαζίου.

Ένα ακόμα όπλο διαθέτει το ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ DEMODEX, ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ στην αντιμετώπιση και των επίμονων χαλαζίων.

Το όπλο αυτό είναι η Φωτοθεραπεία.

Έτσι μετά την χρήση φυσικών, απόλυτα ελεγμένων, φυσικών ουσιών, όπως το Tea tree oil, τα αιθέρια έλαια της λεβάντας, του χαμομηλιού, η αλόη κλπ καθώς και τον έλεγχο όλων των προσβεβλημένων περιοχών των ματιών και την αφαίρεση των παρασίτων από τον Οφθαλμίατρο με τη βοήθεια βιομικροσκοπίου, μια ακόμα φυσική μέθοδος χρησμοποιείται στην καταπολέμηση του χαλαζίου: η Φωτοθεραπεία.

Request an Appointment

Αρθρογραφία

Ενημερωθείτε σχετικά με την αντιμετώπιση των Χαλαζίων